Kennismaking Poëzie Recensies Reizen en natuurexploratie Links
Leesgroep Cursiefjes Cultuur Actueel Contact
home

Kennismaking

 
 
Luce Rutten
Loes Loyens

Als zij in haar creatieve pen kruipt, switcht Luce Rutten naar haar kunstzinnige alter ego: Loes Loyens.
Natuurlijk overlappen beide identiteiten mekaar een flink stuk.

Luce Rutten

Luce Rutten studeerde Germaanse talen. Zij was een tiental jaren werkzaam als lerares en de volgende twintig jaar als mediathecaris in een school. Momenteel werkt zij in een Openbare Bibliotheek.

Luce is een groot liefhebber van literatuur en poëzie en van kunst in het algemeen. Zij begeleidt een leesgroep, recenseert jeugdboeken, begeleidt jonge dichters en jureert in poëziewedstrijden.
Zij is ook actief in het culturele veld. Als lid van de Gemeentelijke Cultuurraad van Tessenderlo en als voorzitter van de beheerraad van de Openbare Bibliotheek werkt zij samen met andere geëngageerden aan een bloeiend en boeiend cultureel leven in de gemeente.
Ook voor de plaatselijke Werkgroep die de Week van de Amateurkunsten organiseert, steekt zij graag de handen uit de mouwen en de pen in de inktpot.

 

Naast cultuur is natuur haar tweede passie.
Zij is een boekenwurm die zich graag in het groen beweegt, liefst in het gezelschap van enkele gelijkgezinden... Pen en notitieboekje zijn nooit ver weg.
Tuinieren, de natuur bestuderen, wandelen, trektochten maken in binnen- en buitenland... dat staat allemaal op haar programma. 'Verveling' ontbreekt in haar woordenboek.


Loes Loyens

Onder het pseudoniem Loes Loyens schrijft Luce Rutten gedichten en columns.

De voorbije vijftien jaar schreef zij voor diverse tijdschriften. Haar werk vond zijn weg naar tentoonstellingen, podiumacts en diverse projecten en projectjes.

Loes Loyens is gefascineerd door de creatieve kracht die vrijkomt bij de interactie tussen taal, muziek, dans en beeldende kunsten. Samenwerken met muzikant, schilder, graficus, beeldhouwer, danser, fotograaf... dat is haar dada.

 

 
 
© Luce Rutten 2007-2008